Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Singurele tramvaie cu aer condiţionat din Timişoara, interzise călătorilor

Timişorenii au primit tramvaie noi, super-tehnologizate, cu camere video, tapiţerie impecabilă, vopsea lucioasă, aer condiţionat, o minune!

De altfel, sunt primele tramvaie cu aer condiţionat din Timişoara, chestie care e foarte importantă acum, cu canicula asta.

Primăria le-a scos pe traseu miercuri, de Ziua Transportului Public. Primarul Robu s-a lăudat cu ele, s-au făcut poze – sunt recondiţionate integral în fabricile de la Arad şi Paşcani, practic numai structura a rămas aceeaşi, în rest s-a schimbat tot. Primăria a cheltuit 5 milioane de lei pentru recrearea a 2 garnituri.

Deci, eveniment mare la Timişoara – circulaţia a fost restricţionată în centrul oraşului, traficul fiind dat peste cap la o oră de vârf iar anunţul privind restricţiile a fost postat târziu pe site-ul primăriei astfel încât nimeni nu a ştiut de restricţii, dar, ce contează, tramvaie cu aer condiţionat să fie!

Timişorenii adunaţi în centru să vadă parada tramvaielor au vrut să facă un tur şi cu noile tramvaie – s-au pus la uşi, să urce în ele – dar, surpriză! Li s-a refuzat accesul. Nu li s-a dat voie să urce. Tramvaiele sunt deocamdată doar de poză, pot fi doar admirate, dar de aerul condiţionat din ele se bucură numai vatmanul.

De ce?

Nu sunt omologate şi nu e voie să fie transportaţi călători cu ele.

Primarul Nicolae Robu promite că tramvaiele vor fi omologate şi puse în trafic, dar să ne amintim de carturile electrice cumpărate pe bani grei din Ungaria, care ar fi trebuit să ajungă şi ele în transportul public dar n-au putut fi omologate, aşa că acum stau.

Sperăm să nu fie cazul şi cu tramvaiele astea.

Oricum, e o cruzime să le arăţi timişorenilor că ai tramvaie cu aer condiţionat, după care să-i trimiţi la sauna de 50 de grade din cele fără aer condiţionat.

foto: adevarul.ro