REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Numele unui politician a ajuns pe ghiozdane de 5 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri publice

Elevii din Bacău au primit, cu ocazia începerii noului an şcolar, ghiozdane roșii cu numele şefului Consiliului Judeţean (CJ), Dragoş Benea.

În comuna Blăgeşti, copiii au primit 1.000 de ghiozdane finanţate de CJ din bani publici, pline cu rechizite, însă cadoul s-a transformat într-o formă de propagandă apreciată de George Zafiu și Vlad Petreanu, în Deșteptarea, drept demnă de ‘perioada feudală’.

Ghiozdane au numele și semnătura şefului Consiliului Judeţean (CJ), Dragoş Benea. O campanie care a costat 5 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri publice.

După cum scrie politicianul, ’44 de mii de elevi băcăuani din mediul rural vor regăsi, de luni , pe bănci Ghiozdanul şcolarului.”Distribuirea rechizitelor gratuite şi a ghiozdanelor face parte din Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar din mediul rural, derulat de Consiliul Judeţean Bacău.”Ghiozdanul şcolarului’a demarat în urmă cu exact 7 ani şi trebuie să meargă mai departe. Educaţia este direct condiţionată de nivelul de trăi al părinţilor iar sărăcia are un puternic impact asupra şanselor copiilor de a-şi construi viitorul dorit. De aceea consider că acest program trebuie obligatoriu să continue. Stiu că este asteptat’.

Nici măcar pe pagina de Facebook a lui Dragoș Benea, unde politicianul pune cu mândrie poze cu copiii având ghiozdanele electorale în spate, gestul nu a fost bine primit de mulți dintre fanii săi – ‘Nu este normal ca numele politicienilor să apară pe acele ghiozdane!’, scriu unul dintre susținători.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deșteptarea de azi