Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Fiscul vinde șpaga primită de un medic – sute de pachete de țigări, cafea și băuturi alcoolice

Șpaga primită de un medic condamnat pentru luare de mită va fi scoasă la vânzare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bacău, scrie Adevărul.

Este vorba de sute de pachete de cafea, ţigări şi băuturi fine primite de-a lungul anilor de  medicul ortoped Gheorghe Borş, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ. 

Procurorii DNA au solicitat comercializarea produselor, care va fi efectuată prin Direcţia de Finanţe, deoarece expira termenul de valabilitate. 

„Dispune valorificarea bunurilor mobile ale inculpatului B.G. (…) ridicate de la locuinţă cu ocazia percheziţiei domiciliare (187 pachete de cafea, 130 pachete de ţigări, 129 sticle cu băuturi spirtoase – whisky, coniac, lichior, gin), depuse la Camera de corpuri delicte a IPJ Neamţ (…)  şi care pot face obiectul confiscării speciale şi al confiscării extinse“, se arată în hotărârea instanţei.

La percheziţiile efectuate în acest caz, medicului i-au fost indisponibilizate mari sume de sume, 562.630 de lei, 8.606 dolari americani, 18.110 euro şi 2.430 lire sterline, iar pentru alţi bani aflati în conturi, 24.657 lei, 51.633 lei, 70.798 lei, 123.006 lei şi 65.158 lei, s-a dispus poprirea. 

Procesul medicilor de la Spitalul Judeţean Neamţ este pe rol din august 2019, iar următorul termen a fost stabilit pentru 23 martie 2022. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.