Confidenţialitate

Replica PSD la protestul #șîeu – ”Autostrada Moldovei începe azi”

În timp ce evidențele contrazic declarațiile publice, PSD s-a lăudat, vineri, pe Facebook, în ziua protestului simbolic de 15 minute pentru autostrăzi, că ”Autostrada Moldovei începe azi”.

”Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată.”, se arată în mesajul promovat pe pagina oficială de Facebook a partidului.

În realitate, ministrul PSD a participat vineri la o ceremonie pe un șantier deja deschis pentru varianta de ocolire a municipiului Bacău.

“Noi muncim. Noi nu avem pauze, la Ministerul Transporturilor. Ba chiar le mulțumesc contructorilor că pe perioada în care n-a fost aprobat bugetul nu s-au oprit din lucru. Mesajul meu pentru protestatari: a început construcția Autostrăzii Moldova”, a spus Răzvan Cuc, la isolicitarea unui jurnalist de a comenta protestul #șîeu.

Varianta de ocolire a municipiului Bacău, parte din Autostrada A7 Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, va avea o lungime de 30,8 km din care aproximativ 17 km vor fi realizați la profil de autostradă. Lucrarea este amplasată la sud, est și nord de municipiul Bacău și presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacău și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de Bacău. Valoarea contractului este de 144 milioane de euro.

Liviu Dragnea, atac la adresa inițiatorului protestului pentru autostrăzi

”Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă, la ora 12 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”, a spus Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști cum comentează protestul de 15 minute inițiat de omul de afaceri sucevean.

Liviu Dragnea a mai declarat că omul de afaceri Ștefan Mandachi, care spune că a cheltuit 100.000 de euro ”pentru acest circ”, ”putea sa-i dea la o casă de copii sau să-i doneze undeva.”

”Ce căuta spre București? Totul este circ. Rămâne la forța noastră să spunem românilor adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, ci să fiți aceiași români curajoși. Să spuneți oamenilor ce se întâmplă, altfel îi lăsați pe acesști circari conduși de leneși, nu mai știu cum să-i spun lui Iohannis, ca să nu se supere, dar și ca să te superi trebuie efort”.