Confidenţialitate

Politologul Remus Ștefureac, la Europa FM: „O renominalizare a lui Florin Cîțu este destul de dificilă”

Invitatul lui Tudor Mușat în „Piața Victoriei” din această seară a fost politologul Remus Ștefureac.

Politologul Remus Ștefureac a vorbit la Europa FM despre renominalizarea lui Florin Cîțu și reabilitarea imaginii USR.

„Cred că o renominalizare a domnului Cîțu este destul de dificilă, în sensul în care toate celelalte partide și-au exprimat punctul de vedere în această privință. Această idee că partidele s-ar feri de eventuale alegeri anticipate pentru că parlamentarii nu ar dori, am dubii. Cel puțin PSD și AUR, teoretic, judecând după estimările din cercetările sociologice, ar obține mai multe mandate de parlamentari la eventuale alegeri anticipate. Prin urmare, ar putea securiza mandatele actualilor parlamentari și ar putea să mai găsească parlamentari noi.

Iar USR se poate reabilita. Au pierdut după criza politică. Ei pot fi percepuți de o parte a electoratului ca un fel de actori constructivi, iar la finalul zilei ar putea fi convinși să susțină alegeri anticipate. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, vom avea în Parlament o majoritate care nu ar avea o problemă cu dizolvarea Parlamentului”, a explicat Remus Ștefureac la Europa FM.

Există posibilitatea unui alt liberal decât Florin Cîțu?

„Dacă PNL va veni cu o nouă nominalizare, ar avea cumva soluții, însă nu știu dacă își vor dori. Mesajul politic de până acum este că ei nu-și mai doresc o guvernare cu acel partid care a dat jos Guvernul anterior, respectiv cu USR.

Dincolo de strategiile politice, dincolo de strategiile de imagine, care uneori pot fi rupte de realitățile din țară, aceste realități din țară, sociale, economice și pandemice, vor ajunge din urmă rapid voința sau strategiile politice și pot răsturna multe calcule expuse de partidele politice”, a declarat Remus Ștefureac.

Citește și: Politologul Remus Ștefureac, la Europa FM, despre criza politică din România: „Președintele nu a vrut să fie perceput ca un actor care prelungește criza, așa că a pus numele lui Cioloș pe masă”.

Sursa Foto: Facebook / Remus Ștefureac