Confidenţialitate

Reacții în lumea sportului, după retragerea jucătoarei Naomi Osaka de la Roland Garos

Japoneza a fost amendată duminică pentru că a refuzat să participe la conferința de presă organizată după meci.

Naomi Osaka a motivat retragerea ”pentru ca toată lumea să se poată contrentra pe tenis”. Numărul doi mondial vrea să atragă atenția asupra sănătății mintale a jucătorilor.

Naomi Osaka a anunțat luni seară pe Twitter ca se retrage de la Roland Garos. Jucătoarea de 23 de ani, dublă campioană la US Open și Melbourne, spune că după primul titlu de Grand Slam, cucerit la New York în 2018, a avut momente lungi de depresie, pe care le-a depășit greu.

Nipona a mai precizat că este introvertită și mereu i-a fost foarte greu să se prezinte în fața jurnaliștilor. ”Deşi presa de tenis a fost tot timpul amabilă cu mine (şi vreau să îmi cer scuze tuturor jurnaliştilor amabili pe care poate i-am jignit), nu sunt un vorbitor natural în public şi am emoţii mari înainte de a vorbi cu presa”, a subliniat Naomi Osaka.

Au venit și reacțiile în lumea sportului: ”Este incredibil de curajos că Naomi Osaka a vorbit despre lupta ei cu depresia. Chiar acum, important este să-i oferim spațiul și timpul de care are nevoie. Îi dorim multă bine”, a scris Billie Jean King. Naomi Osaka a fost încurajată și de nume mari din alte sporturi.

”Retragerea lui Naomi de la Roland-Garros este un deznodământ nefericit. Noi îi urăm tot binele şi restabilire rapidă şi sperăm, totodată, să o vedem pe Naomi la turneul nostru anul viitor”, a declarat preşedintele Federaţiei franceze de tenis.

Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă, iar jucătoarea risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească.

  • Mihai Bucureșteanu