Confidenţialitate

Reacţii împărţite după interviul ducilor de Sussex

Mai multe personalităţi şi-au arătat, în mesaje publicate online, sprijinul sau dezaprobarea faţă de ducii de Sussex în urma interviului acordat de aceștia, duminică seară, vedetei americane de televiziune Oprah Winfrey.

Harry şi Meghan au vorbit au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume.

Cei doi au făcut acuzaţii de rasism.

Ducesa a admis că a avut gânduri suicidare.

La rândul său, Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui.

Cei doi au spus că al doilea copil pe care îl aşteaptă este o fetiţă.

Prezentatorul şi producătorul britanic de televiziune Piers Morgan, care a criticat-o de-a lungul timpului pe Markle, a scris pe Twitter că interviul a fost o demonstraţie de actorie.

„Este prea târziu pentru nominalizările la Oscar? #meghan Acest interviu este o trădare absolut ruşinoasă faţă de regină şi familia regală”, a spus el, adăugând că discuţia a fost „o absurditate josnică”.

Michelle Tauber, jurnalistă la revista People consideră: “E ca un fel de seism să auzi un membru al familiei regale care spune că şi ea a simţit atât de multe lucruri într-o perioadă de criză”.

“Regalitatea nu este un scut în faţa devastării şi disperării provocate de rasism”, a opinat Bernice King, fiica cea mică a activistului Martin Luther King Jr.

Republic, un grup care face campanie pentru abolirea monarhiei: “Monarhia tocmai a fost lovită de cea mai gravă criză a ei după abdicarea din 1936. Fie pentru binele britanicilor, fie pentru binele tinerilor membri ai familiei regale, această instituţie putredă trebuie să dispară”.

Serena Williams, jucătoare de tenis a scris: “Meghan Markle, prietena mea altruistă, îşi trăieşte viaţa – şi o face dând un exemplu – cu empatie şi compasiune. Ea mă învaţă în fiecare zi ce înseamnă să fii nobil cu adevărat. Cuvintele ei ilustrează durerea şi cruzimea cu care s-a confruntat”.

Nina Parker, corespondent E! News: “Ştiţi de ce femeile de culoare o cred pe Meghan? Pentru că ele ştiu cu exactitate cum arată astfel de micro-agresiuni. Şi cum te fac ele să înnebuneşti încetul cu încetul”.

Brittany Packnett Cunningham, activistă de culoare şi prezentatoare de podcast: “Felul diferit în care au fost tratate Meghan şi Kate reprezintă unul dintre cele mai clare exemple de ‘misogynoir’ (termen contras din ‘misoginie’ şi ‘rasism’ – n.r.) şi o reamintire a faptului că, dacă ei pot să facă asta unei ducese, astfel de lucruri i se întâmplă unei femei de culoare în fiecare zi”.

“Nu a mai fost vărsat atât de mult ceai englezesc în America de la Boston Tea Party încoace”, este de părere Ana Navarro-Cardenas, coprezentatoare a emisiunii “The View”.