Confidenţialitate

Oprah Winfrey donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus

Vedetă a televiziunii americane și, totodată, una dintre cele mai bogate şi mai influente femei de dincolo de Atlantic, Oprah Winfrey a anunțat că sprijină financiar lupta împotriva noului coronavirus, potrivit Reuters.

“Donez 10 milioane de dolari pentru a ajuta americanii în timpul acestei pandemii în oraşele din toată ţara şi în zonele în care am crescut”, a scris aceasta pe rețelele de socializare.

În vârstă de 66 de ani, Oprah Winfrey s-a născut într-o familie săracă în Mississippi şi a crescut Milwaukee şi Tennessee.

O parte din bani vor ajunge la noua iniţiativă America’s Food Fund, lansată împreună cu Apple Inc, Fundaţia Ford, Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio, şi destinată procurării de alimente pentru persoanele cele mai afectate de pandemie, cum ar fi copiii care se bazau pe prânzul oferit la şcoală, familii cu venituri reduse, bătrâni şi persoanele confruntate cu pierderea locului de muncă.

Joi, a apărut informația că 6,6 milioane de americani a depus actele pentru şomaj săptămâna trecută.

Luna trecută, Oprah Winfrey a lansat o serie de emisiuni săptămânale pe noul serviciul de streaming al Apple, Apple TV +, intitulată “Oprah Talks COVID-19”, în care vorbeşte prin intermediul platformelor video cu lideri spirituali şi cu alte personalităţi despre cum depăşim criza.