Confidenţialitate

Ducesa Meghan acuză familia regală britanică de rasism și dezvăluie că a avut gânduri suicidare | AUDIO

Într-un interviu acordat vedetei americane de televiziune Oprah Winfrey, ducesa Meghan a acuzat familia regală britanică de rasism, de proliferarea unor minciuni şi că a împins-o la un pas de sinucidere.

“Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare”, a mărturisit cu lacrimi în ochi soția ducelui Harry. “Şi m-am dus să văd instituţia şi am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor. Am spus că nu mă simţisem aşa niciodată. Mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituţie”, a adăugat ea.

Agenția Reuters scrie că interviul pare să aibă potenţialul de a zdruncina serios reputaţia monarhiei din Marea Britanie.

Meghan, care este metisă, a spus că că membrii familiei regale britanice erau îngrijoraţi de culoarea pielii fiului ei Archie înainte de naşterea lui.

Ducesa de Sussex a mai povestit că Palatul Buckingham a refuzat să acorde protecţie copilului, deşi aceasta este tradiţia.

Dacă fosta actriţă americană în vârstă de 39 de ani a denunţat o “adevărată campanie de denigrare” din partea instituţiei regale şi a spus că nu s-a simţit protejată de familia regală, ea a avut grijă să nu atace personal membrii Coroanei.

La rândul său, ducele Harry a explicat că nu mai primește fonduri de la Casa Regală, acesta fiind motivul pentru care cuplul a încheiat contracte cu Netflix și Spotify.

Instalat în Canada, apoi în California, la Montecito, din luna martie, cuplul a acţionat pentru a-şi consolida independenţa, valorificând imaginea de cuplu modern, mixt, care acordă atenţie problemelor umanitare, într-o ţară în care opinia publică le este mult mai mult favorabilă decât în Marea Britanie.

În cursul interviului, Harry a mărturisit că decizia a fost luată pentru că a simţit o lipsă de sprijin şi de înţelegere din partea familiei regale.

Referindu-se la regretata sa mamă, Diana, ducele a apreciat că ea ar fi fost “supărată din cauza celor întâmplate”. În opinia lui, tatăl şi fratele său, Charles şi William, sunt prizonieri ai sistemului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Andrei Paleu