Confidenţialitate

Reacția Rusiei după ce ONU a solicitat deblocarea porturilor din Ucraina de la Marea Neagră pentru evitarea crizei alimentare la nivel global | AUDIO

Răspuns din partea Rusiei după ce Organizația Națiunilor Unite a cerut deblocarea porturilor din Ucraina de la Marea Neagră pentru a evita o criză alimentară la nivel global. Moscova cere la schimb revizuirea sancțiunilor.

Ucraina este unul dintre principalii producători mondiali de cereal – țara îşi exporta cea mai mare parte a produselor prin porturile maritime înainte de Război. Acum, mare parte din materiile prime din Ucraina sunt exportate pe Dunăre și cu ajutorul Portului din Constanța.

ONU a cerut deblocarea porturilor ucrainene de la Marea Neagră

Organizația Națiunilor Unite – prin vocea reprezentantului Programului Alimentar Mondial – a făcut un apel către preşedintele rus Vladimir Putin să deblocheze porturile ucrainene.

Exporturile de cereale din Ucraina au scăzut la jumătate în mai 2022, față de aceeași perioadă a anului 2021

Pentru că Ucraina nu mai poate folosi porturile de la Marea Neagră şi Marea Azov, exporturile sale de cereale au scăzut luna aceasta la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reacția Rusiei la socilitarea ONU: Ridicați restricțiile impuse de Occident asupra Rusiei

Pentru ca Rusia să redeschidă porturile ucrainene mai întâi trebuie ridicate sancţiunile ce i-au fost impuse de Occident, a declarat unul dintre viceminiştrii de externe, a fost replica Moscovei.

Rusia şi Ucraina însumează o treime din exporturile mondiale de grâu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Parlamentul European vrea un tribunal internaţional special pentru crimele savârșite de ruși în Ucraina | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.