Confidenţialitate

10 angajați ai Ambasadei României la Moscova au fost declarați personae non-gratae

Este reacția Moscovei la decizia Ministerului român de Externe din luna aprilie când 10 angajați ai Ambasadei Ruse la București au fost declarați indezirabili.

Decizia părții române a fost luată în urma activității personalului diplomatic rus care contravene convenției de la Viena, transmite MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

MAE reaminteşte că decizia autorităților române a avut la bază activitățile şi acțiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”, a menționat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit site-ului Ambasadei României în Rusia, în cadrul instituției se află 13 angajați, dintre care și ambasadorul țării noastre.

Foto: Facebook / Ambasada României în Rusia