Confidenţialitate

Radu Carp: Putin vrea să creeze un coridor la Marea Neagră pentru alipirea Transnistriei | VIDEO

Profesorul de științe politice Radu Carp a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea Piața Victoriei, la Europa FM. Radu Carp a explicat ce obiective are Vladimir Putin în Ucraina, unul dintre acestea fiind crearea unui coridor la Marea Neagră pentru alipirea Transnistriei.

„Obiectivul lui Vladimir Putin este cucerirea regiunilor Donbas – cele două oblasturi ucrainene. Un alt obiectiv al lui Putin este crearea unui coridor la Marea Neagră până în Trannistria pentru a alipi Transnistria și eventual după realizarea acestui obiectiv și inițierea discuțiilor de pace. Nu cred că vor fi schimbări decât dacă sancțiunile vor avea efecte”, a explicat Radu Carp la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Radu Carp: Zelenski a inițiat din decembrie 2021 o coaliție internațională de experți pentru recucerirea Crimeei

Radu Carp a analizat și obiectivele Ucrainei.

„Obiectivul Ucrainei este maximal – recucerirea tuturor teritoriilor pierdute în fața Rusiei de la începutul războiului și recucerirea Crimeei. Un lucru mai puțin cunoscut este că președintele Zelenski a inițiat în decembrie anul trecut o coaliție internațională de experți – ONG, lideri politici – pentru recucerirea Crimeei. Sigur, pe cale pașnică, nimeni nu se gândea la un conflict armat, dar acesta rămâne o parte din obiectivul Ucrainei”, a adăugat Radu Carp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește emisiunea „Piața Victoriei”, moderată de Tudor Mușat, aici:

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Soțiile militarilor ucraineni din Azovstal i-au cerut Papei Francisc să se implice în evacuarea soldaților | AUDIO