Confidenţialitate

Furat de ruși, un motan din Ucraina le-a fost trimis stăpânilor după aproape 3 luni de voluntari din Belarus | FOTO

Un motan din rasa Maine Coon, în vârstă de 8 ani, pe nume Max, s-a reîntâlnit cu stăpânul său după 80 de zile după ce a fost furat din Bucha, relatează Dumskaya.

Alena Kukuruzka, proprietara lui Max, a povestit pentru publicația Dumskaya că locuia la trei kilometri de aerodromul Hostomel, în Bucha. Acum a găsit adăpost în Republica Cehă, acolo unde este cu fiul ei în vârstă de un an și jumătate.

Alena: Când au început bombardamentele, mi-am îmbrățișat fiul și nu am vrut să plec. M-a convins soțul meu

„Când au început să ne bombardeze noaptea, îmi amintesc că mi-am îmbrățișat fiul, m-am așezat pe pat și nu voiam să plec. Soțul meu m-a convins. Ne-am înțeles atunci că ne va duce la Zhytomyr, iar apoi se va întoarce după lucrrile noastre și după pisică. Eu mi-am luat atunci doar un rucsac cu mine, iar soțul meu a plecat în trening. Când am ajuns la granița cu Kiev, ne-au sunat vecinii să ne spună că satul este bombardat și ne-am dat seama că nu mai aveam unde să ne întoarcem”, a povestit Alena.

Ucraineanca a povestit că au lăsat bolurile de mâncare și apă pline pentru câteva zile pentru Max, pisica lor. Când și-au dat seama că nu se mai pot întoarce, și-au sunat vecinii și i-au rugat să spargă geamurile pentru a ajunge la pisică și pentru a o hrăni, însă rușii se instalaseră deja în curtea casei lor și au săpat un șanț în jurul gardului casei.

Alena și familia sa s-au întors în Bucha la finalul lunii martie

„Toată casa a fost distrusă și vandalizată. Lucrurile noastre au fost smulse din dulapuri. Toate lucrurile erau aruncate pe jos și îngrămădite unele în altele. Am început să-l căutăm pe Max. Nu l-am găsit și am sperat că a fost scos de voluntarii care salvau copiii și animalele de companie”, a mai povestit Alena.

„Timp de 38 de zile am crezut cu încăpățânare că este în viață. Nu aveam nicio dovadă, iar toți cei rămași în sat ne povesteau că este distrus totul. Noi credeam că Max, pisica noastră, este în continuare în viață”, a mai povestit Alena.

Un voluntar din Belarus a sunat-o pentru a o anunța că i-a fost găsit motanul

În urmă cu o lună, Alena a primit un telefon de la un număr necunoscut, pe Vyber, din Belarus. Cine îl găsise pe Max.

„Contactele voastre erau pe pandantiv. Nici nu știam dacă să sunăm sau nu pentru că nu știam cum vă veți purta cu noi având în vedere că suntem din Belarus”, i-a fi spus vocea de la celălalt capăt al firului.

Max a fost răpit de ruși. A mers 300 de kilometri într-un blindat rusesc și în zona Gomel a reușit să scape

În cele din urmă, s-a dovedit că Max a fost răpit de ruși. Motanul a mers 300 de kilometri într-un blindat rusesc, împreună cu electrocasnicele furate de la locuitorii din Bucha și Irpin. În zona Gomel, motanul a reușit să scape.

„La început am crezut că am fost păcălită, însă o fată mi-a trimis poza cu Max și cu pandantivul lui”, a mai spus Alena.

Voluntarii din Belarus au obținut un pașaport veterinar și un cip pentru Max și l-au dat voluntarilor polonezi la graniță.

Sursa foto: Dumskaya

Citește și: Rusia susține că peste 950 de soldați ucraineni aflați la Azovstal s-au predat. În combinat s-ar mai afla comandanți de rang înalt