Confidenţialitate

Rusia susține că a trimis peste 900 de luptători ucraineni evacuați de la Mariupol într-o închisoare

Informația apare pe site-ul BBC. Între timp, președintele Ucrainei cataloghează invazia rusă drept „o greșeală catastrofală”.

Situația militarilor ucraineni evacuați din combinatul Azovstal din Mariupol rămâne incertă.

Moscova anunță că a dus peste 900 de luptători ucraineni luați de acolo într-o închisoare dintr-o zonă aflată sub controlul Rusiei. Nu sunt informații privind modul în care sunt tratați acolo.

Ucraina speră în continuare că va exista un schimb de prizonieri prin care militarii ucraineni să se întoarcă acasă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat să clarifice situația și să spună dacă vor fi tratați drept criminali sau prizonieri de război.

În continuare nu este clar nici câți militari ucraineni au mai rămas în combinatul din Mariupol. Miercuri, liderii separatiși spuneau că în oțelărie s-ar afla comandanți ucraineni de rang înalt.

Rusia, prin urmare, își revendică o victorie strategică în Mariupol. Președintele Volodimir Zelenski, pe de altă parte, a numit invazia Rusiei în Ucraina „o greșeală catastrofală”.

Într-o nouă înregistrare video pusă pe rețelele sociale, Zelenski a spus că, în a treia lună a războiului, Moscova încă și caută arma-minune care să-i aducă victoria.

A adăugat că acest lucru arată că rușii se tem să-și recunoască greșelile făcute la cel mai înalt nivel militar și de stat.