Confidenţialitate

Reacția MAE după ce Dmitri Medvedev a publicat o hartă care atribuie României teritorii ale Ucrainei: „Respingem ferm demersul lui Medvedev” | FOTO

Ministerul Afacerilor Externe respinge ferm demersul vicepreședintelui Dmitri Medvedev, care a publicat pe Telegram o hartă care atribuie teritorii ale Ucrainei României și altor state vecine Ucrainei.

„MAE consideră că astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă și dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federația Rusă și care a fost amplificat după declanșarea războiului ilegal și ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei”, a spus MAE.

MAE mai transmite că: „Astfel de așa-zise „propuneri” și „analize” care vizează redesenarea aleatorie a granițelor unor state și promovează astfel încălcarea dreptului internațional nu reprezintă decât încercări complet nereușite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaționale bazate pe reguli”.

„MAE reafirmă sprijinul deplin al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în frontierele sale recunoscute internațional și reiterează condamnarea agresiunii militare nejustificate și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Harta publicată de Dmitri Medvedev pe contul lui de Telegram

Sursa foto: Telegram / Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a publicat pe Telegram două hărți ale Europei, iar una dintre acestea arată o Ucraina divizată în mai multe părți, scrie Pravda Ucraina.

Dmitri Medvedev scrie pe contul său de Telegram că harta a fost realizată de un „analist occidental” căruia nu îi dă numele. Aceasta arată că România ar prelua Cernăuți și Vinnîțea de la Ucraina, iar Polonia ar prelua o mare parte din vestul Ucrainei.

De asemenea, Ugaria ar prelua de la Ucraina regiunea Ujhorod. Restul Ucrainei, cea mai mare parte, ar reveni Rusiei, iar din Ucraina ar rămâne doar regiunea Kiev.

Sursa colaj foto: Telegram – Dmitri Medvedev / Shutterstock

Citește și: Regiunile Odesa, Harkov și Nikolaev au fost lovite de rachete rusești, spun oficialii regionali