Răzvan Raț s-a retras din activitate

Unul dintre cei mai titrați fotbaliști români ai ultimelor decenii, Răzvan Raț și-a anunțat încheierea carierei.

Fundașul în vârstă de 37 de ani a declarat la “Digi Sport” că a decis să renunțe, fiindcă nu își mai găsește motivația, deși fizic se simte în stare să mai evolueze cel puțin la nivelul Ligii 1. El a jucat ultima oară la Poli Timișoara, care a retrogradat în sezonul trecut.

Răzvan Raț a debutat la Rapid, în din 2003 până în 2013 a fost legitimat la Sahtior Donetk, unde a atins cele mai mari performanțe.

Cu gruparea ucraineană antrenată de Mircea Lucescu el a cucerit 7 titluri de campion, 5 Cupe ale Ucrainei și 4 Supercupe, plus Cupa UEFA, în 2009.

A mai evoluat la West Ham United, Rayo Vallecano și în Grecia, la PAOK Salonic, el fiind fotbalistul român cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor: 57, depășindu-i pe Marius Lăcătuș cu 54 de partide, și Gică Hagi și Cristi Chivu, care au adunat câte 52 de prezențe în cea mai importantă competiție a cluburilor europene.

În palmaresul lui Răzvan Raț mai sunt două titluri și o Cupă a României cu Rapid, alături de 113 selecții la echipa națională.

A debutat la prima reprezentativă în 2004, la amicalul câștigat cu 5-1 în fața Germaniei, pe stadionul din Giulești.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS