Confidenţialitate

Protest al profesorilor, la Constanța. Sindicaliști din toată țara amenință cu greva generală dacă guvernarea continuă să ignore problemele din educație | AUDIO

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ pichetează, de la ora 13.00, prefectura și amenință cu greva generală dacă actuala guvernare continuă să ignore probleme din educație. Așa cum vor proceda în toată țara, cei 150 de protestatari constănțeni îi vor înmâna prefectului revendicările pentru ca acestea să ajungă la guvern.

Nemulțumirile în rândul angajaților din educație s-au adunat an de an și, în ciuda întâlnirilor cu repezentanții guvernului, revendicările sindicatelor din învățământ se lasă așteptate, ne-a spus Mitică Iosif, președintele FSLI Constanța.

150 de protestatari se adună la ora 13.00 pe platoul din fața prefecturii, într-o primă fază, atenționează profesorii. Revendicările sunt multe si pornesc chiar de la cei care abia intră în sistemul de învățământ, explică Mitică Iosif:

„Debutanții au soarta cea mai ingrată la nivelul categoriei personal didactic de predare. Pentru că, deși au studii superioare de lungă durată, ajung să aibă un salariu net de 2.500-2.600 de lei”.

Sindicatele din educație cer adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar și vor sporuri pentru condiții de muncă.

Protestele nu se vor opri.

„În ultima decada a lunii mai decidem dă pornim sau nu pornim la drum cu declanșarea unei greve generale. Orice măsură de genul acesta afectează viața școlii. E bine ca opinia publică să identifice adevăratul vinovat”.

Revendicările sindicatului din invatamant vor fi predate prefectului pentru a fi transmise, mai departe, coaliției de la guvernare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Fsli Romania

Citește și: Profesorul care predă la o școală dintr-un sat din Sibiu și organizează cursuri de limba engleză pentru copiii fără posibilități: Motivația este colectivul de copii din jurul tău | VIDEO