Confidenţialitate

Rareș Bogdan susține că data alegerilor prezidențiale s-ar putea muta | AUDIO

S-ar putea muta data alegerilor prezidențiale. Cel puțin așa susține prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Acestea sunt stabilite de alianța PSD-PNL în datele de 15 si 29 septembrie, dar decizia ar putea fi reanalizată într-o viitoare ședință de coaliție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Motivul pentru care liberalii iau în considerare mutarea alegerilor prezidențiale, ar fi campania electorală, care ar trebui să se desfășoare în luna august spune prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Dacă alianța va considera că o eventuală mutare în luna noiembrie sau decembrie va genera o prezență mai mare la vot, atunci liberalii sunt dispuși să discute mutarea alegerilor prezidențiale, mai spune Rareș Bogdan.

Declarațiile vin după ce preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că s-ar putea analiza mutarea alegerilor prezidenţiale mai aproape de scrutinul parlamentar, aşa cum s-a procedat de-a lungul timpului.

Totuși, acesta a subliniat că în acest moment nu există o hotărâre de Guvern privind data desfăşurării lor.

Pe de altă parte, șeful PSD Marcel Ciolacu a afirmat ieri că nu s-a pus problema în coaliţie ca alegerile prezidenţiale să nu fie organizate în luna septembrie, după cum s-a decis deja.

Liberalii se vor întâlni, mâine, la Poiana Braşov, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor din 9 iunie. Și social democrații au anunțat o şedinţă de Consiliului Politic Naţional.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că a recuperat 294 de voturi după renumărările efectuate în două secţii | AUDIO