Confidenţialitate

Raport: Capitala devine victima fenomenului „insulă de căldură” din cauza poluării și a construcțiilor haotice. Explicația lui Berceanu | AUDIO

În doi ani, Bucureștiul riscă să intre în colaps în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. Avertismentul vine de la specialistul în politici publice de mediu, Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu. În tot acest timp, orașul este sufocat de mașini, poluare și zgomot, arată un raport făcut de un profesor universitar la solicitarea unui ONG.

Raportul privind starea mediului din București a fost făcut la solicitarea Fundației Comunitare București. Documentul arată că, din cauza poluării și a construcțiilor haotice, Capitala a devenit victima fenomenului insulă de căldură, adică zone cu temperaturi mai înalte.

Specialistul în politici publice de mediu, Octavian Berceanu, spune la Europa FM că raportul arată doar o mică parte din ce face viața grea în București.

Octavian Berceanu: Nu poți rezolva problemele cât timp oamenii care conduc instituțiile responsabile nu sunt competenți

„Sunt greutăți majore în a trăi în București pe timpul verii când apartamentele din blocurile neizolate ajung noaptea să mențină o temperatură de peste 30 de grade Celsius, deci nu ne putem odihni. În contextul acesta, oboseala devine cronică”, a explicat Octavian Berceanu la Europa FM.

Octavian Berceanu a mai spus că problemele n-au cum să se rezolve cât timp instituțiile care ar trebui să se ocupe de asta nu sunt conduse de oameni competenți.

„În pozițiile de decizie întotdeauna sunt puși niște măgăruși politici, niște oameni care nu au nicio treabă cu binele societății, cu binele comunitar și doar apără niște interese private”, a adăugat Berceanu la Europa FM.

Fostul șef al Gărzii de mediu avertizează și că Bucureștiul are o problemă de depozitare a deșeurilor și că în doi ani ar urma să intrăm în colaps în această privință. Atunci va ajunge la maximum capacitatea de depozitare în apropiere de Capitală, spune Octavian Berceanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Citește și: În acte, România produce cel mai puțin gunoi dintre țările UE. Realitatea este cu totul alta, explică asociațiile de mediu | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.