Confidenţialitate

Rând pe rând, echipele românești au fost eliminate din Conference League

Universitatea Craiova a fost eliminată din Europa Conference League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu echipa albaneză KF Laci, 0-0, joi seara, pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al competiţiei.

În prima manşă, echipa din Bănie fusese învinsă cu 1-0.

Meciul de debut al antrenorului Laurenţiu Reghecampf nu a fost de bun augur, echipa fiind dominată în prima repriză. Alb-albaştrii au jucat mai bine în repriza a doua, au dominat insistent pe final, dar nu au reuşit să înscrie golul care să ducă măcar partida în prelungiri, fiind lipsiţi şi de şansă.

“Le-am spus jucătorilor că nu va fi un meci uşor. Nici noi nu aveam soluţiile să desfacem un joc ca acesta din seara asta. Nu este un motiv să nu încercăm să câştigăm. Am avut 2-3 şanse bune, nu am reuşit să marcăm. Nu mai are rost să discutăm acum. Vom face o analiză. Avem probleme de lot, urmează un meci în Liga 1, eu acum trebuie să încerc să creez un nucleu, să încerc să-i îmbărbătez, să facă tot ceea ce se poate pentru a câştiga un meci. O să încerc în seara asta să stau de vorbă cu jucătorii şi să încerc să-i aduc la un nivel să ne putem bate cu orice echipă. Încerc să-i calmez, să-i fac să vadă că s-a terminat. Toţi suntem dezamăgiţi, trebuie să lucrăm mai mult, să facem o analiză şi să facem mai bine la anul. Nu e uşor într-o singură zi să-ţi iasă trei echipe din cupele europene. Avem de muncă, în momentul când vom avea spectatori în tribună va fi cu totul altceva”, a declarat Laurențiu Reghecampf la Digi Sport.

“Este o seară dureroasă. Din punctul meu de vedere ăsta este nivelul. Cred că puteam să marcăm, am avut 2-3 şanse. Dacă înscriam altfel se juca meciul. Am avut şi ghinion la acea bară. Dar asta este. Sunt supărat, dezamăgit, e o seară neagră. Trebuie să muncim mai mult. Nu contează cine pleacă, cine vine, nu trebuie să găsim alibiuri. Astăzi am scris o nouă pagină din istoria Universităţii Craiova, neagră. Asta este valoarea noastră în momentul de faţă. Nu pot să cred că nu ne-am calificat, atât noi cât şi celelalte echipe. Chiar nu-mi vine să cred”, a spus, la rândul său, jucătorul Dan Nistor.

Anterior, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost eliminată din Europa Conference League, joi seara, învinsă fiind de Spartak Trnava, cu scorul de 4-3, după executarea loviturilor de departajare.

După minutele regulamentare de joc, pe stadionul din Sfântu Gheorghe scorul era egal, 1-1.

Sepsi OSK a deschis scorul prin guineeanul Boubacar Fofana (’29). Spartak a egalat prin Kelvin Owusu Boateng (’67). La loviturile de departajare, de la Sepsi au ratat chiar specialiştii fazelor fixe, olandezul Anass Achahbar şi slovenul Rajko Rep.

În prima manşă scorul a fost egal, 0-0.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

“A fost o partidă intensă. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru efortul depus în teren, pentru încercările pe care le-au făcut să învingă un adversar care din punct de vedere fizic ştiam că este în momentul de faţă peste noi, cu jucători atletici, înalţi, cu un fotbal eficient, direct, pe poartă. În prima repriză am suferit din cauza asta, în a doua am reuşit să reglăm lucrurile şi am ajuns mai insistent la poarta adversă. Am luat un gol la o fază total nemeritată. Ăsta este fotbalul, nu avem ce face, am depus mult efort, am jucat 120 de minute. Sunt mulţumit de felul în care s-au luptat toţi băieţii, nu am ce să le reproşez, la penalty este vorba de inspiraţie, nouă ne-a lipsit astăzi. Se vede că nu avem experienţa Europei şi asta a fost istoria acestui joc. Chiar dacă ieşim, suntem cu capul sus şi le-am transmis şi băieţilor că nu au de ce să fie supăraţi, pentru că eu sunt mândru de felul în care s-au luptat astăzi”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

Tehnicianul a reclamat absenţa unor jucători de bază ai echipei sale, în prezenţa cărora “altfel s-ar fi scris istoria jocului”.

“Atât s-a putut în seara asta. Eu cred că e destul de dificil momentul de faţă să jucăm cu 15-16 jucători. Dacă aveam şi noi patru sau cinci jucători care pot fi oricând titulari, altfel s-ar fi scris istoria jocului. Am jucat la trei zile distanţă, am consumat multă energie, nu vom avea o partidă uşoară nici la Mioveni, dar sunt încrezător că ne vor reface până la momentul jocului. Campionatul este lung, avem timp să reglăm lucrurile, dar partida este foarte apropiată şi trebuie să o tratăm foarte atent”, a adăugat Leo Grozavu.

Tot joi, FCSB a fost eliminată, în turul doi preliminar al Conference League de Şahtior Karagandy, care s-a imps cu 5-3 la loviturile de departajare, în returul disputat la Erevan.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a admis că aceasta este “cea mai ruşinoasă eliminare din fotbalul românesc”.