Confidenţialitate

Raluca Turcan, singura femeie care va face parte din Guvernul Cîțu. Orban: Astea sunt propunerile | AUDIO

Proceduri accelerate pentru învestirea Guvernului Cîţu. Încep audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor, iar de la ora 15:00 este programat plenul pentru învestire.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat de reporteri la Parlament de ce din noul cabinet ar urma să facă parte o singură femeie, Raluca Turcan, propusă la Ministerul Muncii:

„Acestea sunt propunerile de miniștri, care au fost formulate de formațiunile politice care au constituit coaliția de guvernare. Din procedurile de desemnare, asta a fost decizia fiecărei formațiuni, respectăm decizia partenerilor noștri și în cazul nostru au fost evaluate mai multe cadidaturi și asta a fost decizia luată de fiecare formațiune politică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban i-a luat apărarea lui Sorin Cîmpeanu, propunerea PNL la Educaţie, după criticile apărute în spaţiul public privind această nominalizare:

„Trebuie analizată cariera domnului Cîmpeanu în integralitatea sa, iar cariera universitară este o carieră universitară care îl recomandă. Practic, Sorin Cîmpeanu este garanția implementării programului România Educată, lucru care își găsește o exprimare serioasă în programul de guvernare și noi avem încredere că va avea capacitatea să pună în practică acest program.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.