Confidenţialitate

PSD vrea reglementarea pieței de energie pe perioadă limitată: „Este soluția realistă care poate opri spirala scumpirilor”

Reglementarea pieței energiei pe o perioadă limitată ar fi o soluție pentru a stopa scumpirile, transmite PSD într-un comunicat. „Se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată”, mai transmis social-democrații.

PSD mai spune că revine cu această soluție din cauza realității economico-sociale, iar soluția ar mai fi fost prezentată și la începutul anului 2022.

„Credem că este momentul ca partenerii de coaliție să constate că liberalizarea pieței energetice, operațiune derulată în timpul guvernării de dreapta 2020 – 2021, a fost un eșec de proporții care le-a adus românilor doar scumpiri în serie”, a mai transmis PSD în comunicat.

Este o soluție care poate oferi mai mult spațiu Guvernului să se asigure că, la iarnă, oamenii și economia vor avea și își vor permite să plătească căldura, electricitatea și carburanții”, au mai spus social-democrații.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Nicolae Ciucă, despre propunerea UE de reducere cu 15% a consumului de gaze: „Să vedem cât vom avea în depozite la început de iarnă” | AUDIO