Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, despre propunerea UE de reducere cu 15% a consumului de gaze: „Să vedem cât vom avea în depozite la început de iarnă” | AUDIO

Debitul scăzut al Dunării ar putea afecta producția de energie electrică prin intermediul hridocentralelor în următoarea perioadă. Afirmația a fost făcută chiar de premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Guvernului a dat însă asigurări că România nu va avea probleme din punct de al energiei electrice:

„Am analizat debitul, debitul este la 50% din normal, nu este afectată capacitatea de producție a energiei în hidrocentralei dar nici nu există foarte mult optimism pentru ca ea să se mențină la acest nivel și dacă perioada de secetă va continua, producția va scădea cu certitudine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, România se pregătește de iarnă. Țara noastră a depășit deja ținta de umplere a depozitelor cu gaze naturale pentru luna în curs, mai spune Șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnaliști dacă România va susține propunerea Comisiei Europene prin care fiecare stat membru să scadă consumul de gaze cu 15 procente până în martie anul viitor:

„Așa cum am demonstrat până în momentul de față, avem nevoie în continuare de menținerea solidarității la nivelul Uniunii Europene iar România a fost parte la toate deciziile care au menținut și consolidat solidaritatea în interiorul Uniunii Europene. Această decizie a reducerii consider că va fi luată în funcție de cantitățile de gaz care vor exista în depozitare înainte de începerea reală a iernii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: România nu va avea nevoie de importuri de gaze la iarnă, spune fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie | AUDIO