Confidenţialitate

PSD propune eliminarea prevederilor discriminatorii din legea care impune certificatul verde la serviciu. Rafila: O soluție este accesul mai simplu la testare | AUDIO

PSD propune rescrierea legii privind obligativitatea certificatului verde la serviciu, astfel încât să fie eliminate prevederile discriminatorii. O soluție ar fi – spune deputatul PSD, Alexandru Rafila – accesul mult mai simplu la testare.

„Nu putem să nu sprijinim, alături de vaccinare, și accesul la testare, dar acest acces la testare să fie încurajat de Stat, să nu fie discriminatoriu, iar prevederile legate de condiționarea plății testelor pentru anumite categorii, cel puțin în perioada aceasta critică, nu cred că este o bună idee”, a spus Alexandru Rafila.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totodată, printre măsurile care ar putea reduce numărul de îmbolnăviri, medicul Alexandru Rafila cere reducerea activității din HoReCa, pentru o perioadă limitată.

„Reducerea activității din HoReCa, pentru o perioadă limitată de timp, ca să avem un set de măsuri conjugate, nu disparate cum sunt acum. Este susținută de organizațiile patronale cu o condiție: și guvernul să-și asume partea lui de responsabilitate. Au fost de prea multe ori promisiuni legate de ajutoare de natură financiară. Această situație de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncrederea”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Citește și: Alexandru Rafila: Trebuie să avem o carantină la nivel național timp de o lună și un interval în care oamenii se pot pregăti | AUDIO