Confidenţialitate

PSD nu exclude varianta unei Ordonanțe de Urgență pentru Codul Penal | AUDIO

Codul Penal este la un pas de modificarea prin ordonanță de urgență. Motivul, a explicat liderul PSD Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al partidului este acela că legile trecute prin Parlament sunt contestate de opoziție și de președinte la CCR.

Miza este redefinirea abuzului în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat ieri la trei ani și jumătate de închisoare în primă instanță.

“Le-am spus că obiectivele mele rămân aceleaşi, şi anume programul de guvernare să fie pus în practică, şi va fi pus, iar statul paralel să fie zdrobit, şi va fi zdrobit. Îmi cer iertare acum miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional . Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal. Maniera pe care eu am avut-o (…), în Parlament, s-a dovedit că a fost una greşită”, a declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnaliștii au cerut mai multe detalii de la Gabriela Firea. Primarul Capitalei nu a exclus varianta adoptării Codului Penal prin Ordonanță de urgență.

“După Comitetul Executiv, când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de domnul preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens”, a explicat Firea.

Chestionată dacă se va emite o ordonanță de urgentă pe această temă, Gabriela Firea a spus: “Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.