Confidenţialitate

PSD caută noi candidați pentru Primăria Craiovei, după reținerea Olguței Vasilescu

PSD caută noi candidați pentru Primăria Craiovei, după ce Lia Olguța Vasilescu a fost reținută de procurorii DNA, între altele pentru luare de mită. Aceasta riscă să ajungă preventiv după gratii.

Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea,  spune că un posibil candidat ar fi preşedintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 

”Am să mă consult cu președintele organizației Claudiu Manda și cu președintele CJ, domnul Prioteasa, sunt două opțiuni foarte puternice. La un moment dat, înainte să anunțe doamna Vasilescu că vrea să candideze și pe domnul Prioteasa îl aveam în sondaje în locuri foarte bune. Și acum are o cotă de încredere foarte bună la nivelul județului și al municipiului”, a spus Valeriu Zgonea.

Zgonea a ținut să precizeze că nu și-a manifestat intenția de a candida la Primăria Craiovei.

”Nu mi-am exprimat niciodată intenția de a candida la funcția de primar al Craiovei. Este o onorare să fii primarul Municipiului Craiova, dar e o decizie pe care nu poți să o iei de azi pe mâine. Nu este un moment favorabil când unul dintre cei mai buni primari pe care îi ai este reținut de DNA”, a mai spus Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, liderul interimar al PSD București, Gabriela Firea, a declarat că îi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă Liei Olguța Vasilescu.

Ea a spus că îi urează acesteia ”sănătate și libertate” pentru că ”este mamă” și își dă seama cât de mult suferă un copil când își vede părinții în cătușe.

La rândul său, vicepreședintele PSD, Rovana Plumb,  se declară surprinsă de reținerea primăriței din Craiova.

”Toată lumea este surprinsă, șocată și se consideră că este o lovitură grea și este o mare pierdere pentru că Olguța Vasilescu este un politician foarte bun administrator. Justiția își va spune cuvântul. Olguța Vasilescu a demonstrat că este un manager foarte bun, care a făcut foarte multe lucrurio pentru craioveni, așa se explică și gradul mare de încredere pe care Olguța Vasilescu îl are în rândul craiovenilor – 67%. Astăzi vom discuta pentru că ne-a luat și pe noi prin surpindere”, a declarat Rovana Plumb.