Confidenţialitate

Lia Olguța Vasilescu află dacă va fi arestată preventiv

Lia Olguța Vasilescu, reținută miercuri de procurorii DNA, află astăzi dacă va ajunge după gratii în dosarul în care este acuzată, între altele, de luare de mită.

Acuzațiile se referă în special la campania electorală din 2012.

Lia Olguța Vasilescu a fost aleasă primar al Craiovei în 2012, după ce fostul edil, Antonie Solomon a fost și el arestat pentru fapte de corupție.  Aceasta  și-a început campania electorală cu mesajul ”Justice for Craiova” – Dreptate pentru Craiova.

Olguța Vasilescu și-a anunțat oficial candidatura cu un concert susținut în Bănie de Goran Bregovic, iar alături i-a fost și Radu Mazăre, fost primar al Constanței, și el anchetat pentru corupție.

Însă procurorii DNA susțin că spectacolul lui Goran Bregovic a fost plătit la cererea Olguței Vasilescu de o firmă interesată să obţină contracte cu Primăria Craiova. Anchetatorii precizează că patronii mai multor firme i-ar fi acordat Olguței Vasilescu sprijin financiar deoarece știau că aceasta avea influenţa la nivel central şi local.

Presupusele infracțiuni ale primăriței PSD nu s-ar opri aici. Olguța Vasilescu ar mai fi cerut șpăgi, sub forma unor sponsorizări, de la alte firme care aveau contracte cu primăria pentru a reabilita faţade ale unor clădiri din oraş. Imobilele din centrul Craiovei trebuiau să fie înfrumusețate până în mai 2014, atunci când a avut loc Festivalul Shakespeare la Craiova.

Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică la 17 ani, fiind prezentată drept unul dintre fondatorii PRM, partid condus mulți ani de Corneliu Vadim Tudor. Din 2007 a trecut la PSD, fiind aleasă un an mai târziu senator PSD. Anul trecut, Olguța Vasilescu anunța că va candida pentru un nou mandat la primăria Craiovei.