Confidenţialitate

Politologul Andrei Țăranu: PSD câștigă teren din cauza greșelilor pe care le face actuala Coaliție de guvernare | AUDIO

La o zi după alegerile în urma cărora 35 de localități vor avea noi primari, atât PNL cât și PSD susțin că au câștigat.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că partidele din coaliția de guvernare au învins PSD.

De partea cealaltă, prim vicepreședintele social democrat, Sorin Grindeanu, spune că 17 din cei 35 de aleși sunt de la PSD, 2 fiind independenți.

Politologul Andrei Țăranu, profesor universitar, explică la Europa FM, că alegerile locale de ieri au avut o miză mică, dar confirmă creșterea PSD, afișată în sondaje.

”Știm deja din sondajele de opinie, care au apărut după luna februarie, că PSD este în urcare, pentru că, deși PSD nu face extrem de multă opoziție, și cu atât mai puțin o opoziție locală, câștigă de pe urma greșelilor pe care le face Coaliția, în special prim-ministrul Florin Cîțu. În aceste condiții se generează o tensiune din care, de obicei, Opoziția câștigă. Credem că nu doar PSD e cel care e în creștere, ci și AUR”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, în alegerile locale de duminică au contat mai ales interesele locale și mai puțin ideologia politică.

”Alegerile au fost dicatate de interese de grup, de interese care au fost doar vopsite de perspectiva ideologică, potrivit căreia unii aparțin PNL sau PSD. Pe de altă parte, voturile în orașe, și mă refer aici la Bragadiru sau cele de prin zonele care au mai mult de câștigat, bătălia a fost cu adevărat dură pentru că acolo sunt interese financiare mult mai puternice decât simpla confrunare dintre PNL, USR, respectiv PSD.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Județul Prahova, în localitatea Șotrile, a candidat din nou, ca independent, fostul primar al comunei, Bogdan Davidescu.

Acesta a rămas fără mandat, după ce  a fost condamnat cu suspendare pentru pornografie infantilă.