PSD Bacău vrea înjumătățirea numărului angajaților Poliției Locale

Schemă de personal redusă la jumătate. Este ceea ce vor social democrații din Bacău pentru Poliția Locală, instituție din subordinea Primăriei.

PSD anunță că va propune Consiliului Local un proiect privind reducerea personalului, ca să se facă economii la buget.

Inițiativa vine în contextul în care primarul Bacăului a fost exclus recent din PSD, iar de atunci foștii colegi de partid i-au declarat război.

Într-un comunicat de presă, organizația municipală a PSD Bacău anunță că grupul consilierilor municipali va susține un proiect de restructurare a poliției locale, ce vizează înjumătățirea cheltuielilor de personal.

Social democrații justifică necesitatea acestui demers prin faptul că și alte primării din țară au procedat în acest fel, rezultatul fiind eficientizarea activității poliției locale.

Ei estimează că prin reducerea la jumătate a numărului angajaților se va face o economie la bugetul local de peste un milion de euro.

Totuși, cheltuielile, care sunt transparente, erau cunoscute de mai mult timp. Ideea apare însă abia acum, în contextul în care primarul, susținător al Poliției Locale și activității instituției, a fost exclus recent din PSD.

De când Cosmin Necula a fost dat afară din partid, foștii săi colegi îi pun tot felul de piedici, iar ședințele de consiliul local au devenit de-a dreptul imposibile din cauza jocurilor politice.

Trebuie menționat că schema de personal a Poliției Locale nu este completă.

Instituția are o organigramă de 197 de angajați, dar efectiv lucrează 173 de persoane, majoritatea cu statut de funcționari publici.

Media salariilor încasate de polițiștii locali este sub 2.500 de lei net.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS