Confidenţialitate

PSD a făcut primul pas pentru impunerea creșterii pensiilor cu 40% | AUDIO

Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetului de stat, actul normativ care prevede majorarea pensiilor cu 14% de la 1 septembrie, nu cu 40% așa cum era stabilit în legea adoptată pe vremea când PSD era la guvernare, a fost modificată în comisiile de muncă ale Parlamentului.

Astfel, la propunerea PSD, a fost abrogat articolul 42 al ordonanței, cel care prevedea majorarea cu 14%.

O altă modificare, tot la propunerea PSD, a fost majorarea salariilor profesorilor începând de anul acesta, nu de la 1 septembrie anul viitor, așa cum a stabilit Guvernul PNL.

Nu s-a înregistrat niciun vot împotriva acestor două propuneri ale social-democraților, senatorii și deputații de la PNL, USR și PMP, partide care se opun majorărilor argumentând că nu sunt bani la buget, abținându-se când au fost întrebați cum se pronunță.

Decizia comisiilor de muncă va trebui confirmată și în comisiile de buget ale Parlamentului, înainte de a ajunge în plenul reunit pentru votul final.

Partidele care susțin aceste majorări, atât a pensiilor, cât și a salariilor profesorilor, adică PSD, Pro România, UDMR și ALDE, au majoritatea în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre