Protestatarii din Bucureşti, înapoi în Piața Universității: ”Deșteaptă-te, române!”

ACTUALIZARE, ORA 01.00: Protestul care a început marți seară în Piața Universității din Capitală a luat sfîrșit, după aproximativ șapte ore în care zeci de mii de oameni au mărșăluit prin centrul Capitalei, la Guvern, Ministerul de Interne, Parlament și Primăria Sectorului 4.

Aproximativ 25,000 de oameni au cerut demisia premierului Ponta, a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și a primarului sectorului 4 din București, Cristian Popescu.

ACTUALIZARE, ora 24.00: 

Manifestanții din Capitală, al căror număr a scăzut la aproximativ 7-8,000, au revenit în Piața Universității, unde cîntă ”Deșteaptă-te, române!”.

La aproape șase ore de la începutul manifestației, bucureștenii care cer în stradă demisia primarului  Cristian Popescu „Piedone”, a premierului Victor Ponta și a ministrului de interne, Gabriel Oprea, au ajuns din nou în Piața Universității.

Ei strigă, între altele, ”Ole, Ole, uite Ponta, nu mai e!”, ”Demisia!”, ”E doar începutul!”.

Protestatarii au ajuns în Piața Universității de la Primăria Sectorului 4, de unde au mărșăluit pe traseul bulevardul George Coșbuc- Piața Unirii-bulevardul I.C. Brătianu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Manifestația a început la ora 18.00, în Piața Universității, unde cîteva mii de oameni au cerut demisii la nivel înalt în urma incendiului din seara de vineri din clubul Colectiv.

Cel puțin 32 de persoane au murit acolo, iar aproximativ 90 sunt în stare gravă sau critică, în spitalele din Bucureşti.


 

ora 23.00: În număr de cel puțin 25.000, oamenii cer demisia primarului Cristian Popescu „Piedone”, în urma incendiului de vineri seara din clubul Colectiv.

De-a lungul protestului din București, manifestanții au trecut pe la sediul Guvernului, în Piața Victoriei, și pe la cel al Ministerului de Interne, în Piața Revoluției.

Manifestanții strigă ”Demisia!” ”Rușine, rușine să vă fie!”, ”Asasinii!” și scandează ”Colectiv”.

Unii dintre ei au steaguri tricolore, dar și pancarte cu mesaje prin care cer demisia primarului Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, protestatarii au cerut demisia premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea.

Numărul participanţilor a crescut oră de oră. De la câteva mii, după ora 23 s-a ajuns la peste 25.000 de participanţi la protestul din centrul Bucureştiului.

De la Primăria Sectorului 4, manifestanţii se întorc în Piaţa Universităţii, după cum relatează, în direct la Europa FM, Ştefan Leonte:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proteste se înregistrează marţi seară şi în Ploieşti, Braşov, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS