Proteste în toată țara pentru susținerea Laurei Kovesi

Mai multe proteste sunt anunțate la București și în marile orașe din tară, cât și în afară tării, fată de citarea în calitatea de suspect a Laurei Codruța Kovesi de către Secția de investigare a magistraților, fix în ziua în care această a plecat la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a-și susține interviul pentru funcția de procuror-șef european.

La București, 200 de persoane sunt acum în Piața Victoriei, Jandarmeria a delimitat perimetrul. La Cluj, Timișoara, Craiova și Sibiu, protestul este anunțat de la ora 19:00.

Pe paginile de Facebook ale evenimentului scrie că participanții nu acceptă ca România să devină un stat represiv. Și că strada va ține, ca și pană acum, România în Europa.

“Ne-am săturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul și toate instituțiile statului!”, mai spun organizatorii.

La Constanța și Bacău, protestul este programat să inceapă tot la ora 19:00. Cei care și-au anunțat prezența spun că o susțin pe Laura Codruța Kovesi.

Vor să o blocheze cui orice preț să ia postul la UE: ”Doamna Kovesi este prima pe o listă scurtă de trei procurori dintre care va fi selectat șeful Parchetului european.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS