Confidenţialitate

Protest tăcut la Facultăților de Drept din Bucureşti și Iași faţă de modificările legislaţiei penale

Aproximativ 100 de studenţi ai Facultăţii de Drept din Bucureşti și alte câteva zeci de la Facultatea de Drept Alexandru ioan Cuza din Iași protestează miercuri, faţă de modificările legislaţiei penale.

Protestul este – ca și cel al magistraților de zilele trecute, unul tăcut, tinerii stând pe treptele instituţiei de învăţământ cu Constituţia în mâini.

Asociaţia Studenţilor în Drept anunță că protestul lor este unul de condamnare a iniţiativelor de modificare a legislaţiei penale.‍‍‍‍, afirmând că acestea aduc atingere statului de drept si supremaţiei Constituţiei României.

“Cu toţii cunoaştem iniţiativele aflate în Parlament pentru modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor Penale. De altfel, credem că efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbări le-ar produce sunt de netăgăduit. Diferite voci din spaţiul public aşteaptă reacţia studenţilor de la Drept, care ar fi loviţi în mod direct de aceste măsuri mai mult decât alte categorii sociale”, spun reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor în Drept. ‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍