Protest la Spitalul Universitar din Capitală

Prostest spontan în această dimineață la Spitalul Universitar din Capitală: mai multe cadre ale personalului auxiliar au reclamat că materialele sanitare nu ajung de la o lună la alta și mai mult decât atât, sunt nevoiți să își desfășoare munca în condiții insalubre.

Infirmierele și asistenții medicali spun că nu ar fi fost consultați înainte ca liderii de sindicat să accepte scăderea sporurilor în favoarea voucherelor de vacanță.

Câteva zeci de infirmiere și asistenți medicali au ieșit în curtea spitalului universitar, spunând că mai multe cadre medicale ar fi ieșit să își susțină drepturile dacă nu ar fi fost amenințate de conducerea spitalului.

Simion Daniel Petrică este asistent medical la secția Ortopedie. El a intrat dimineață în greva foamei, reclamând că nu are toate condițiile necesare pentru pacienții care intră în sala de operație, riscând să ajungă chiar la închisoare.

Angajații spun că ajung chiar ei să cumpere materiale sanitare.

Managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, nu a vrut sa comenteze acuzatiile privind lipsa materialelor sanitare din spital, dar a subliniat ca nu are destui bani in buget pentru a aloca si sporuri si voucherele de vacanta promise de Executiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS