Confidenţialitate

Protest inedit la Arad: Oamenii sunt nemulțumiti de gropile din asfalt

Circa 400 de persoane au participat, sâmbătă, la un protest inedit în judeţul Arad. Nemulțumiți de degradarea tot mai mare a unui drum județean, oamenii au ieşit în stradă şi au umplut gropile din carosabil cu piesele auto stricate din cauza drumului, iar alte piese defecte au fost aruncate pe carosabil.
Locuitorii care trăiesc în localitățile prin care trecere drumul judeţean 709 Arad-Şiria, considerat ca fiind unul dintre cele mai degradate din judeţ, au protestat în zona localităţii Horia, nemulțumiți de starea drumului, care este unul dintre cele mai importante din judeţ şi leagă municipiul de 3 oraşe şi staţiunea Moneasa.
Au ieşit la protest cu aproximativ 100 de maşini cu care au circulat în coloană, formând cozi de mai mulți km, iar apoi au traversat șoseaua de mai multe ori pe jos, în grupuri mari, ceea ce a dus la blocaje de câteva minute.
Nemulţumiţi de degradarea tot mai mare a drumului, oamenii au umplut mai multe gropi dincarosabil cu piesele stricate din cauza drumului, iar alte piese defecte au fost aruncate pe carosabl.. aşa că şoseaua a fost “reparată” cu jenţi, telescoape şi alte piese de maşini. Oamenii spun că după ninsorile din ultima vreme, drumul are chiar şi mai multe gropi care pot pune în pericol viaţa şoferilor şi a pasagerilor din maşini. Aceștia dau vina şi pe o balastieră din zonă, care ar folosi camioane supraîncărcate.
Autorităţile judeţene spun că imediat ce condiţiile meteo permit, se va începe reparaţia drumului, ceea ce, cel mai probabil, se va întâmpla săptămâna viitoare. Consiliul Judeţean Arad, care adminsitrează drumul, a câştigat o finanţare europeană pentru a moderniza complet drumul. Proiectul este la faza licitaţiilor, iar lucrările efective vor începe pe la sfârşitul anului 2018 sau în 2019.
Investiţia, care vizează 61 de km, cuprinde şi cei 25 de km extrem de degradați. Protestul, care a fost supravegheat de către forţe de ordine, s-a încheiat fără incidente. Arădenii sunt hotărâţi să continue protestele şi spun că dacă nu vor începe reparaţiile, weekendul viitor vor protesta pe drumul Gurahonţ-Almaş-Dieci.