Confidenţialitate

Propunere legislativă: Castrarea chimică a pedofililor și violatorilor

Inițiativa îi aparține deputatului PSD Cătălin Rădulescu și urmează să intre în dezbaterea Senatului.

Potrivit propunerii legislative, în cazul infracțiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, făptuitorul va fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică DACĂ dorește ca pedeapsa să îi fie redusă la jumătate.

De asemenea, Cătălin Rădulescu dorește ca aceeași prevedere să li se aplice și violatorilor.

În prezent, pedofilia este pedepsită de Codul penal cu închisoare de la unu la 10 ani, în funcție de gravitate, iar violul cu închisoare de la trei la 18 ani.

Castrarea chimică este reversibilă și constă în administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhibând astfel dorințele sexuale. Drept urmare, este redus libidoul și dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor, arată Rădulescu în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Deputatul PSD dă exemplul Germaniei unde, în urma castrării chimice benevole a pedofililor, recidiva s-a redus de la 84% la 3%.

Ideea castrării chimice a violatorilor și pedofililor nu este nouă. O inițiativă legislativă similară, printre ai cărei semnatari a fost și Cătălin Rădulescu, alături de fostul premier Sorin Grindeanu, a fost respinsă de Parlament în octombrie 2015.