Confidenţialitate

MINUTUL DE SĂNĂTATE: Proprietățile terapeutice ale mușețelului

Ne-am propus să vorbim în această săptămână, la Minutul de Sănătate, despre beneficiile unor plante medicinale și începem cu proprietățile terapeutice ale mușețelului, cea mai populară dintre ele.

Mușețelul este foarte apreciat pentru acțiunea sa antispasticã, antiinflamatorie, antialergicã, cicatrizantã şi imunostimulatoare. De aceea, a fost folosit de secole ca remediu pentru o varietate de boli.

În primul rând, extractul de musețel are efecte antispasmodice, deci poate fi un remediu eficient în ameliorarea crampelor abdominale.

În plus, mușețelul ne ajută să prevenim sau să scăpam de balonare, pentru că favorizează evacuarea gazelor intestinale. Mușețelul reglează secreția sucurilor digestive, fiind util celor care acuză dureri sau arsuri la stomac. Îmbunătățește digestia și absorbția la nivel intestinal, având efecte calmante asupra mucoaselor digestive.

Având proprietăți antispastice, mușețelul intervine pe toată musculatura cu un efect de relaxare: astfel, alungă stresul sau durerile de cap, previne crampele musculare (“asa-numiții cârcei”), crampele din litiaza renală, și este util celor cu senzații de vomă.

Pentru un efect spasmolitic susținut sunt necesare extracte standardizate, cu o cantitate de flavone bine determinată așa cum este extractul de mușețel din suplimentul alimentar Balonix. Extractul de mușețel din produsul Balonix este standardizat în apigenină, conținând astfel o cantitate optimă de apigenină care exercită efectul de relaxare a musculaturii digestive și calmează colicile.

BALONIX® comprimate este un supliment alimentar complex pe bază de extracte vegetale și uleiuri volatile recomandat în cazul disconfortului abdominal cauzat de excesul gazelor intestinale. Produsul conține un raport optim între extractul de mușețel (care contribuie la ameliorarea crampelor abdominale) și uleiuri volatile ce conferă produsului proprietăți carminative, favorizând evacuarea gazelor intestinale și eliminând efectele balonării.