Confidenţialitate

PSD, despre legea introducerii certificatului COVID: Să fie adoptată fără dezbatere în Parlament | AUDIO

PSD ar dori ca legea privind introducerea certificatului COVID să fie adoptată fără dezbatere în Parlament. O decizie nu a fost încă luată din cauza opoziției liberalilor.

Social-democrații au cerut ca Guvernul să își angajeze răspunderea pe proiectul de lege privind certificatul COVID, astfel încât actul normativ să nu mai trebuiască să treacă prin parlament.

Argumentul celor de la PSD a fost că legea trebuie să intre în vigoare până la finalul anului având în vedere iminența valului 5 cauzat de tulpina Omicron.

Liberalii se opun însă și cer dezbatere pe marginea actului normativ, susținând că majoritatea PSD – PNL – UDMR nu ar avea nicio problemă cu trecerea legii prin parlament.

În forma propusă de ministrul Sănătății, legea prevede că de certificatul COVID vor putea beneficia și persoanele testate PCR sau antigen.

Mai mult, potrivit proiectului, cei care nu vor să se vaccineze vor primi de la angajator vouchere în valoare de 50 de lei pentru a se testa pentru o perioadă de 45 de zile. Voucherele ar urma să fie decontate de stat, din bani publici.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Moderna: Boosterul crește semnificativ imunitatea față de varianta Omicron

Autor: Cristian Citre

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.