Confidenţialitate

Programul Rabla Local: Stimulent de 3000 de lei pentru persoanele care casează o mașină mai veche de 15 ani | AUDIO

Programul Rabla Local a început astăzi cu un blocaj. Startul înscrierilor s-a dat la ora 10:00, dar mulți s-au plâns că nu pot accesa aplicația informatică. Problema a fost rezolvată după aproape două ore. Prin acest program, autoritățile locale le oferă celor care casează o mașină mai veche de 15 ani un stimulent de 3000 de lei pentru achiziția unui vehicul mai puțin poluant.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mulți dintre cei care au încercat, în această dimineață, să se înscrie în programul Rabla Local s-au plâns că au întâmpinat aceeași problemă: nu puteau trece de verificarea antirobot.

De o oră, dăm click pe hidranți, biciclete, autobuze, treceri de pietoni. O bătaie de joc, a scris Iulian pe pagina de Facebook a Administrației Fondului de Mediu, iar Marius a scris și el că a încercat timp de 80 de minute și de pe mobil și din 4 browsere diferite, dar nu a reușit să se înscrie.

După o oră de la startul înscrierilor, numai 600 de persoane au reușit să facă acest lucru, iar la scurt timp după ce problema a fost rezolvată, numărul lor depășise deja 3000 de persoane.

Ministrul Mediului: „Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind și Rabla Local”

Prin Programul Rabla Local, cei care casează o mașină mai veche de 15 ani pot primi 3000 de lei cu care să-și achiziționeze o altă mașină, nu trebuie să fie nouă, ci doar să nu aibă o normă de poluare mai mică de euro 5.

„Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind și Rabla Local – care ese complementar programului clasic Rabla și programului Rabla Plus. Sunt deja 500 de primării înscrise în acest program”, a spus Ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Din bugetul total alocat acestui program – adică 500 de milioane de lei – 80% este contribuția Ministerului Mediului, iar restul de 20% este acoperit de autoritățile locale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Mașinile la mâna a doua pot veni la verificare și la reprezentanța din Cluj a Registrului Auto Român | AUDIO