Confidenţialitate

Programul prin care brașovenii puteau recicla PET-uri se modifică | AUDIO

Programul prin care brașovenii puteau recicla PET-uri, sticle și doze de aluminiu în schimbul biletelor de autobuz se modifică.

Pentru a îi descuraja pe cei care începuseră să folosească sistemul pentru a obține bilete pe care le vindeau la sub-preț, Primaria a decis ca – începân de vineri – biletele să fie eliberate doar în format electronic.

Modificarea se aplica din 15 octombrie si a fost introdusa pentru a pune capat “afacerii” initiate de unele persoane care procurau astfel bilete pe care apoi le vindeau la jumatate de pret. De acum, tichetele eliberate în schimbul ambalajelor reciclabile vor fi transformate în bilete electronice de transport. La fiecare 10 ambalaje depuse, se va elibera un tichet cu valoarea de 5 lei, care se poate transforma in calatorii cu autobuzul, direct pe cardul utilizatorului, la orice casa de bilete din oras.

Proiectul pilot lansat in cadrul Forumului Oraselor Verzi este considerat un succes de catre Primarie, care ia in calcul extinderea acestuia. Dupa o lună de la deschiderea programului, au fost colectate peste 175.000 de PET-uri, sticle si doze de aluminiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica