Confidenţialitate

Programul din 2021 pentru compensarea facturilor la energie pentru primării nu va mai fi continuat de Ministerul Dezvoltării | AUDIO

Ministerul Dezvoltării nu va continua programul de anul trecut pentru compensarea facturilor la energie pentru primării. O reglementare europeană nu permite acest lucru, în condiţiile în care statul român va ajuta consumatorul final printr-un alt program. Primăriile vor primi totuși bani de la Guvern pentru facturile cu energia termică din școli, unități sociale și spitale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a avut anul trecut un program de finanţare pentru compensarea facturilor pentru combustibilii pe care primăriile i-au folosit la CET-uri.

Programul nu va mai exista în acest an, spune Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Cseke Attila.

„Ar fi dublă finanțare, un ajutor de stat dublu, având în vedere că statul are programul de compensare la utilizatorul final, adică la cetățean. Compensarea din preț… nu poți să compensezi și la UAT-ul care produce prin CET energia termică și să compensezi și la beneficiarul final. Este o reglementare europeană”, a explicat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că urmează să aibă loc discuţii pentru o nouă rectificare bugetară, unde vor fi analizate solicitările pentru acest tip de instituții publice.

Ministrul Cseke Attila mai spune că, anul trecut, programul de compensare pentru primării a consumat peste 370 de milioane de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Scandal la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Parlamentarii promit că renunță la creșterea salariilor pentru ei, nu și pentru aleșii locali | AUDIO