Confidenţialitate

Scandal la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Parlamentarii promit că renunță la creșterea salariilor pentru ei, nu și pentru aleșii locali | AUDIO

Parlamentarii promit că renunță la creșterea salariilor. A fost scandal în Comisia de Muncă din Camera Deputaților, acolo unde se modifică proiectul prin care au fost majorate salariile senatorilor și deputaților. Ar urma să fie păstrate doar creșterile de salarii pentru aleșii locali.

Dezbateri intense au fost în Comisia de Muncă din Camera Deputaților după ce partidele de guvernământ au decis să anuleze creșterile salariale pentru parlamentari, dar să mențină majorările pentru aleșii locali.

Membrii comisiei au dezbătut cu cât ar urma să crească salariile primarilor și a celor din administrația locală. Nu fără scandal însă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Membrii forului s-au certat pe salariile aleșilor locali. În scandal a intervenit și liderul AUR, care a stins lumina în sala de ședințe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Modificările ar urma să intre la dezbateri în plenul Camerei Deputaților, iar indemnizațiile să fie crescute, așadar, doar pentru aleșii locali.

Săptămâna trecută, Senatul adoptase un amendament adus de UDMR la o ordonanță privind unele măsuri fiscal-bugetare, prin care s-au mărit salariile parlamentarilor, aleșilor locali și funcționarilor implicați în actul legislativ.

Citește și: Protest la Ministerul Educației. Este cerută demisia ministrului. Prof. univ. Cristian Preda: „Nu putem avea o Românie educată cu astfel de personaje” | AUDIO