Confidenţialitate

Produse electronice vechi, la expoziție în mall

Expoziția „Amintirile rămân cu tine! Electronicele merg la reciclare!” este organizată de Asociația Environ la AFI Cotroceni, în perioada 6 – 23 august.

Exponatele constau din produse electronice vechi precum magnetofonul Kashtan, frigiderul Fram sau mașina de spălat Albalux, dar și alte aparate care au marcat copilăria și adolescența generației Milennials și nu numai.

Cei mai mici dintre vizitatori vor fi surprinși să descopere că tabletele omniprezente astăzi au fost precedate de jocuri precum Tetris sau Tamagochi, iar melodia preferată nu era la distanță de un search pe platformele de streaming, ci mai degrabă derulând o casetă la walkman.

„Într-o perioadă în care am fost nevoiți să ne orientăm tot mai mult către mediul online, este bine să ne reamintim că tehnologia nu a fost dintodeauna atât de accesibilă și indispensabilă precum a devenit astăzi.

Aparatele electrice, device-urile de tot felul, au fost inventate să ne facă viața mai ușoară, să ne ofere mai mult timp liber și să ne aducă mai aproape de ceilalți. Când nu le mai putem folosi în aceste scopuri, trebuie să le trimitem către reciclare, acolo unde substanțele periculoase sunt neutralizate, iar materiile componente recuperate și refolosite la fabricarea altor produse”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ.

Tematica expoziției „Amintirile rămân cu tine, electronicele merg la reciclare” este inspirată din tendința românilor de a păstra aparatele electrice vechi, fie ele chiar și stricate. Potrivit unui studiu Dedalus, peste 35% dintre cetățeni păstrează în casă deșeurile electrice, lucru demonstrat și de ratele reduse de reciclare a DEEE-urilor, țara noastră aflându-se pe ultimul loc în UE, conform Eurostat.