Confidenţialitate

Producția de vin a Franței și-ar putea reveni în 2022 | AUDIO

Producția de vin a Franței și-ar putea reveni în acest an, după ce în 2021 a fost afetată de gerul înregistrat în lunile de primăvară. Dar seceta ar putea modifica cifrele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Producţia de vin din Franța ar urma să aibă în acest an o creştere de până la 20% – un total de aproape 46 de milioane de hectolitri. O majorare importantă în comparație cu anul trecut.

Ca să ne putem imagina, un hectolitru înseamnă aproximativ 133 de sticle standard de vin, notează agenția de presă Reuters.

Producţia în regiunea Bordeaux ar urma să scadă sub media din ultimii cinci ani, după ce seceta şi grindina au afectat aproximativ 10.000 de hectare, a anunţat Ministerul francez al Agriculturii.

În schimb, regiunea Champagne se pregăteşte pentru o recoltă bună, peste media din ultimii cinci ani. Ministerul francez al Agriculturii a precizat că seceta din acest an a redus şi presiunile exercitate de dăunători asupra viilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Polițiștii din Paris verifică magazinele pentru a fi siguri că ușile sunt închise atunci când este folosit aerul condiționat