Confidenţialitate

Producătorii de carne și lactate din România se plâng de reducerea vânzărilor cu zeci de procente din cauza certificatului verde | AUDIO

Producătorii agricoli români s-au plâns astăzi premierului Nicola Ciucă de faptul că introducerea certificatului verde, mai ales în mall-uri, a redus vânzările de alimente autohtone cu zeci de procente. Cei mai afectați ar fi producătorii de carne și de lactate. Vânzările acestor produse ar fi scăzut, mai ales de sărbători, chiar și cu 30%.

Vlad Macovei de la Asociația Forța Fermierilor a participat la întâlnire și spune la Europa FM că premierul, ministrul Agriculturii și șeful DSU au părut că înțeleg că există o discriminare în ceea ce privește accesul la magazinele din mall și la cele la care nu este nevoie de cetificat verde.

„Această discriminare, adică la un supermarket ai voie să te duci fără certificat verde, iar la altul unde, din păcate sau din fericire, nici nu mai știu cum să zic, găsim mai multe produse agro-alimentare românești, acolo există restricție”, a spus Vlad Macovei.

Vlad Macovei a spus că executivul limitează accesul populației la alimente: „A fost o situație deosebită – e o pandemie, nimeni nu a știut exact și nu a luat în calcul toate variabilele, dar noi ce prezentăm și ce am pus pe masă în discuția cu premierul i miniștri prezenți au înțeles că există un efect foarte rău în ceea ce privește existența, dacă vreți, că acum este o chestiune de supraviețuire pentru foarte multe firme care produc hrană pentru consumatorii români”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Unsplash / Markus Spiske

Citește și: Alexandru Rafila: România primește luni 50.000 de cutii de Molnupiravir | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru