Confidenţialitate

Problemele continuă la Metrorex, în timp ce ministrul Transporturilor vrea să dea metroul Primăriei Capitalei. Grindeanu: „Știu că supăr bucureștenii”

Schimb de replici între primarul Capitalei Nicușor Dan și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, pe tema metroului din București. După ce șeful de la transporturi a adus în discuție transferul Metrorex la Primăria Generală, edilul Bucureștiului a reacționat pe Facebook.

Metrorex are nevoie până la finalul anului de încă 700 de milioane de lei, a spus ministrul Transporturilor. În contextul datoriilor acumulate inclusiv către compania Alstom, cea care asigură mentenanța garniturilor, Sorin Grideanu a vorbit despre transferul Metrorex la Primăria Generală.

Principalul argument al ministrului este că locuitorii din afara Bucureștiului nu ar trebui să plătească pentru bugetul metroului:

„Am înțeles, e de interes național, se pot găsi soluții dar de ce să plătească un moldovean pentru transport, știu că supăr bucureștenii acum dar nu e corect.”

Primarul Nicușor Dan a reacționat pe Facebook la spusele ministrului. Edilul a spus că „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni”. Dimpotrivă, argumentează Nicușor Dan, Capitala contribuie la susținerea celorlalte regiuni. Mai mult, acuză că Bucureștiul nu primește de la Guvern bani suficienți.

Sorin Grindeanu a dat asigurări că problema Metrorex va fi rezolvată la rectificarea bugetară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Nicușor Dan după ce Grindeanu a spus că e dispus să discute transferul Metrorex la PMB: „PSD, în continuare un partid anti-București”