Confidenţialitate

Primul lot din autostrada Sibiu-Pitești, dat în folosință. Tronsonul de 13 kilometri va elimina aglomerația de la intrarea în Sibiu | VIDEO

Joi este inaugurat primul lot din mult așteptata autostradă Sibiu-Pitești. Este vorba despre segmentul care face legătura între Municipiul Sibiu și localitatea Boița. Costul acestui tronson se ridică la peste 600 de milioane de lei.

Cu acești 13 kilometri, țara noastră numără 53 de kilometri de drum de mare viteză la finalul lui 2022.

Detaliază Ionuț Ciurea, de la Asociația ProInfrastructura:

„Sunt primii și ultimii kilometri din acest an din păcate. Cu acești 13,7 kilometri de autostradă ajungem în acest an la 53 de kilometri de autostradă și drumuri expres, avem tronsonul 2 din Craiova-Pitești, aproape 40 de kilometri. Asta înseamnă că am avut încă un an în medie, cam asta este media kilometrilor din ultimii ani, 40-45-50 de kilometri în fiecare an, deci este un an mediu, mediocru să-i spunem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși sunt doar 13 kilometri, inaugurarea acestora va elimina aglomerația care se forma la intrarea în Municipiul Sibiu:

„Deși este într-adevăr doar un ciot, ea rezolvă o bună parte din problemele de tranzit pe relația Boița-Sibiu. În primul rând scoate traficul din zona Tălmaciu și de la intersecția dintre DN7 și DN1, acolo unde se făceau de obicei ambuteiaje. Rezolvă problema de siguranță rutieră, este foarte împortantă, în Tălmaciu sunt câteva treceri de pietoni foarte periculoase.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: A fost aleasă firma care va construi cele trei loturi de autostradă dintre Focșani și Bacău. Compania are și alte contracte cu statul român