Confidenţialitate

A fost aleasă firma care va construi cele trei loturi de autostradă dintre Focșani și Bacău. Compania are și alte contracte cu statul român

A mai fost făcut un pas pentru mult așteptata Autostradă a Moldovei. Vineri a fost desemnată firma care va construi cele trei loturi dintre Focșani și Bacău: aproape 100 de kilometri, în total.

Valoarea celor trei contractese ridică la aproape 7 miliarde de  lei, iar finanțarea ar putea veni din fonduri europene cu bani din Planul de Redresare și Reziliență.

„Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”, s scris ministrul transporturilor Sorin Grindeanu pe Facebook.

Cele trei loturi sunt cele dintre Focșani și Domnești Târg, lung de 35 de kilometri, în valoare de 2,3 miliarde de lei.

Al doilea de aproape 40 de kilometri face legătură între Domnești Târg și Răcăciuni, iar valoare este similară cu primul lot.

Ultima porțiune, de aproape 22 de kilometri, în valoare de 1,6 miliarde de lei se oprește șa Băcău.

Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, care mai are și alte contracte cu statul român și care lucrează deja pe Autostrada Moldovei pe tronsonul Buzău Focșani.

Pe traseul întregii secţiuni de autostradă Focşani – Bacău, vor fi construite 91 de poduri şi pasaje.

Citește și: Viitoarea autostradă a Moldovei închide una dintre cele mai mari ferme de vaci. Laptele bio nu va mai avea acest statut din cauza poluării | AUDIO