Primul anchetator al Mineriadei, pus sub acuzare

Noi audieri în dosarul mineriadei din iunie 1990. Fostul șef al parchetelor militare, generalul în rezervă Mugurel Florescu, a  ajuns în fața procurorilor. Aceștia i-au adus la cunoștință că are calitatea de suspect în dosarul “Mineriada din 13-15 iunie 1990”.  Mugurel Florescu este de asemenea acuzat de infracțiuni împotriva umanității. Amintim că el a fost primul procuror desemnat să conducă ancheta în urma violențelor din vara lui 90. Acesta spune că din 1990 până acum s-a încercat de mai multe ori uciderea sa.

Generalul în rezervă Mugurel Florescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, fostul șef al Direcției Procuraturilor Militare mai spune că a greșit atunci când a declarat, în urmă cu câțiva ani, că ancheta în ceea ce privește mineriada este aproape de final. Totuși, fostul procuror militar spune că are dovezi, condici și declarații pe care le va pune la dispoziția procurorilor săptămâna viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Alături de generalul în rezervă Mugurel Florescu au mai fost puși sub acuzare, zilele trecute, fostul președinte Ion Iliescu, fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, dar și Emil Cico Dumitrescu, Miron Cozma și Cazimir Ionescu. Acuzațiile: infracțiuni contra umanității.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS