Primarul din Focșani: “Dacă apare un singur caz de coronavirus, eu închid orașul” | AUDIO

Deși termenul limită pentru stabilirea unor centre de carantină a expirat de două săptămîni, în unele județe autoritățile abia acum iau măsuri, în unele cazuri controversate, cum a fost cel de la Bacău.

Acolo s-a stabilit inițial că centrul de carantină să fie în căminul unui colegiu, dar protestele oamenilor au făcut ca autoritățile să revină asupra decizie.

Și în Vrancea, abia acum au fost stabilite centrele de carantină, după îndelungi discuții între autoritățile locale și județene.

În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a stabilit că persoanele venite din zonele de carantină din străinătate să fie cazate într-un apartament al Crucii Roșii, din Focșani, care are o capacitate de cel mult zece locuri.

Decizia vine în contextul în care în ultimele zile primarul orașului s-a opus categoric ca izolarea suspecților să fie făcută într-un imobil din oraș, care să aibă în apropiere școli, cum e cazul acestuia.

Primarul Cristi Misăilă e categoric și spune că dacă în Focșani va apărea un singur caz de infecție cu coronavirus, va închide orașul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt centru de carantină stabilit în județ este în tabăra Gălăciuc, aflată la 75 de km de Focșani.

Acolo există condițiile impuse de Ministerul Sănătății, iar tabăra are o capacitate mare, dar problemă e că momentan e ocupată și se va elibera în cel puțîn o săptămână.

În Vrancea, 12 persoane care au călătorit în străinătate în zone apropiate de focare de coronavirus sunt izolate la domiciliu și monitorizate telefonic de medicii epidemiologi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS